Skip navigation
Skip navigation

The response of staff to the design of the CSIRO's Discovery building

Abrahams, Sharon

Description

There is an increasing demand for scientists to make the results of their research available for scrutiny by members of the public, and for scientists to demystify science. In response to this pressure, research organisations are adopting a variety of methods to communicate with the public. One approach taken by CSIRO in the mid 1990s was to build a multipurpose building, the Discovery Centre, which incorporated an exhibition, an education centre, and laboratories that featured floor to...[Show more]

dc.contributor.authorAbrahams, Sharon
dc.date.accessioned2016-10-28T03:42:32Z
dc.date.available2016-10-28T03:42:32Z
dc.date.copyright2007
dc.identifier.otherb2353166
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/1885/109699
dc.description.abstractThere is an increasing demand for scientists to make the results of their research available for scrutiny by members of the public, and for scientists to demystify science. In response to this pressure, research organisations are adopting a variety of methods to communicate with the public. One approach taken by CSIRO in the mid 1990s was to build a multipurpose building, the Discovery Centre, which incorporated an exhibition, an education centre, and laboratories that featured floor to ceiling glass walls so visitors could view researchers at work. This sub-thesis documents the design phase of the Discovery building and looks at how the researchers feel about working in a ‘lab-in-view’ laboratory. It also addresses some aspects of internal communication between researchers in Discovery laboratories. The impact of being more or less in view of the public was identified as well as the role of increased contact for informal communication opportunities afforded by the convenient location of the cafe. Opportunities for further research are also identified.
dc.format.extentviii, 121 leaves
dc.language.isoen
dc.subject.lccQ224.3.A8A27 2007
dc.subject.lcshCSIRO (Australia). Discovery Centre
dc.subject.lcshCommunication in science
dc.subject.lcshScience Information services Australia Canberra (A.C.T.)
dc.subject.lcshArchitecture Designs and plans
dc.titleThe response of staff to the design of the CSIRO's Discovery building
dc.typeThesis (Masters)
local.contributor.supervisorStocklmayer, Sue
local.contributor.supervisorcontactsue.stocklmayer@anu.edu.au
dcterms.valid2007
local.description.notesThis thesis has been made available through exception 200AB to the Copyright Act.
local.type.degreeMaster by research (Masters)
dc.date.issued2007
local.identifier.doi10.25911/5d778813f0c17
dc.date.updated2016-10-11T00:09:47Z
local.mintdoimint
CollectionsOpen Access Theses

Download

File Description SizeFormat Image
b23531666-6380-SharonAbrahams.pdf144.07 MBAdobe PDFThumbnail


Items in Open Research are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Updated:  19 May 2020/ Responsible Officer:  University Librarian/ Page Contact:  Library Systems & Web Coordinator